Termeni si conditii

Pentru o mai buna intelegere si pentru a va familiariza cu politicile magazinului va rugam sa cititi cu atentie acesti termeni si conditii :

Vizitarea si cumpararea de produse de pe acest site, implica acceptarea acestor termeni si conditii. Orice persoana fizica sau juridica(denumiti utilizatori) care acceseaza si plaseaza comenzi pe acest site confirma ca a citit si acceptat acesti termeni si conditii in totalitate, fara obiectiuni. Westflowers.ro isi rezerva dreptul de a schimba, de a corecta, de a modifica, de a adauga sau de a sterge orice informatie de pe site fara o notificare prealabila catre utilizatori. 

Firma garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul Westflowers.ro şi nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parţial sau integral site-ul, de a reproduce parţial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor firmei.

IMPORTANT!!

 Pe parcursul zilelor aglomerate din an (14 februarie, 1 martie, 8 martie, Florii, Paste, Craciun) intervalul de livrare ales din formularul de comanda are caracter orientativ, iar Westflowers.ro nu isi asuma nici o obligatie daca acesta nu este respectat, din cauze ce tin de volume mari de comenzi, unele date completate gresit de clienti(utilizatori) in formularul de comanda, situatii de vreme rea( coduri rosii, portocalii) sau in cazul oricaror altor situatii aparute. In cazul refuzului destinatarului de a primi florile, Westflowers.ro nu returneaza, partial sau integral, contravaloarea comenzii. Va asiguram ca vom face tot posibilul sa livram florile in timp util si in conditii optime. In cazul in care destinatarul nu este prezent la adresa de livrare, va fi contactat expeditorul pentru a confirma un alt interval de livrare si o alta adresa(daca este cazul). In cazul in care destinatarul nu este gasit la noua adresa si in intervalul orar specificat de catre expeditor, se va contacta destinatarul pentru a confirma o alta adresa, curierul nostru mentionand ca are de livrat un "pachet" sau un "colet" nicidecum un buchet de flori. Daca nu se poate specifica alta adresa sau alt interval orar comanda se anuleaza fara posibilitatea de returnare a platii. In cazul in care persoana mentionata ca si destinatar in comanda dvs nu este gasita la adresa specificata sau exista acces restrictionat la acea locatie( companie, spital), curierul nostru va lasa buchetul/cosul de flori comandate la colegi / receptie / portari sau vecini, urmand ca persoana care a ridicat coletul sa mentioneze pe fisa de livrare numele si semnatura. In aceste conditii comanda dvs este considerata livrata.

1. Drepturile de autor ale Westflowers.ro asupra informaţiilor publicate pe site

Întregul conţinut al site-ului Westflowers.ro, adica imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică web, e-mail-uri, scripturi, programe şi alte date - este proprietateafirmei şi este apărat de Legea pentru protecţia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) şi de legile privind proprietatea intelectuală şi industrială. Folosirea fără acordul Westflowers.ro a oricărora din elementele enumerate mai sus se pedepseşte conform legislaţiei în vigoare. Se permite folosirea site-ului Westflowers.ro numai în limitele menţionate în prezentul document.

2. Produsele şi serviciile oferite pe site-ul Westflowers.ro, politica de preţuri

Preturile sunt exprimate in Dolari, Euro si Lei in functie de varianta de limba selectata si includ toate taxele, mai putin costurile de livrare. Toate tranzactiile se vor procesa in Lei (Ron-moneda oficiala a Romaniei). In cazul platilor in valuta, banca va face conversia automat in Lei la pretul de cumparare din ziua respectiva. Ne asumam dreptul de a modifica preturile pe site-ul Westflowers.ro oricand dorim fara o instiintare in prealabil. Preţurile prezentate pe site sunt preturi cu taxe incluse(finale) şi nu includ costurile de livrare, în afara cazului în care transportul gratuit se specifică în mod expres pe site. Preţul de achiziţie tipărit pe factură va fi acelaşi cu cel stabilit de consultantul de vânzări în momentul confirmării comenzii ca fiind comandă fermă. Dupa livrarea produsului va vom trimite, conform legislatiei in vigoare (Cod fiscal art.155, alinineatul 6 si alineatul 8 litera c) factura la adresa indicata sau prin email. Pentru emiterea facturii aveti obligativitatea sa ne furnizati toate datele necesare. In cazul in care doriti sa faceti o surpriza unei persoane, sub nici o forma nu i se va trimite factura acestei persoane sau sa i se ceara sa achite contravaloarea florilor livrate, factura urmand sa o primiti dumneavoastra. Siteul Westflowers.ro îşi rezervă dreptul de a-şi selecta clienţii. Buchetele\cosurile\aranjamentele de flori comercializate prin intermediul westflowers.ro sunt proaspete si de calitate. Buchetele\cosurile\aranjamentele de flori sunt oferite în condiţiile respectării prevederilor prezentului document şi în limita stocului disponibil. Utilizatorii sunt de acord în mod expres că folosirea acestui site şi cumpărarea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc. Westflowers.ro nu oferă nicio garanţie, în mod expres, nici implicit, în ceea ce priveşte inclusiv, dar fără limitare la, funcţionarea acestui site, informaţia, corectitudinea descrierilor, actualizarea conţinutului, produsele de pe site precum şi potrivirea lor pentru un anumit scop. Din acest motiv Westflowers.ro îşi rezervă dreptul de a nu onora o anumită comandă în cazul în care respectivul produs nu se mai regăseşte în oferta curentă a furnizorului. Foarte rar unele buchete\cosuri\aranjamente de flori pot avea pe site preţuri greşite, stabilite în mod eronat de către aplicaţia noastră informatică. În aceste condiţii, întotdeauna se consideră preţ final cel acceptat de către client în cadrul discuţiilor purtate cu consultanţii de vânzări ai Westflowers.ro.

3. Confidentialitate

Anumite categorii de date vor putea fi folosite de către siteul Westflowers.ro pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promoţii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului. Furnizarea datelor personale pe siteul Westflowers.ro nu implică obligativitate din partea utilizatorilor iar aceştia pot refuza furnizarea acestor date în orice circumstanţe şi pot solicita în mod gratuit ştergerea acestora din baza de date. Orice astfel de cerere/notificare în vederea ştergerii acestora din baza de date, se va data, semna şi trimite prin e-mail de către persoana înscrisă în baza de date la adresa contact@westflowers.ro. Primim si stocam informatiile de contact ale tuturor clientilor nostri si le folosim pentru: intocmirea facturilor, confirmarea comenzilor, confirmarea de livrare, oferte speciale si promotii ale site-ului Westflowers.ro Datele personale raman confidentiale pentru orice persoana fizica sau juridica din afara cercului de angajati si colaboratori ai westflowers.ro. Informatiile confidentiale vor fi dezvaluite decat in situatiile in care legea ne impune acest lucru. Din cauza modului prin care datele cu caracter personal stocate de sistemul Westflowers.ro sunt transmise pe cale electronică, Hutanu Catalin-Marius I.I nu poate fi facută răspunzătoare în niciun fel de pierderea acestora sau de copierea informaţiilor de către persoane neautorizate, prin folosirea de aparatură sau software de interceptare. La sesizarea utilizatorilor, Westflowers.ro va lua toate măsurile şi va pune la dispoziţie toate fişierele necesare organelor competente abilitate să rezolve acest tip de infracţiune. Pe langa informatiile de contact, site-ul westflowers.ro poate stoca, memora, utiliza informatii de identificare (ex.: cookies, adresa ip, rezolutie placa video etc.), a vizitatorului sau utilizatorului, cu scopul de a imbunatatii navigarea online a acestuia. Putem primi si stoca informatii personale ale utilizatorilor si din alte surse decat cele existente pe site. Westflowers.ro certifică faptul că va respecta drepturile clienţilor, conferite de Legea nr. 677/2001 privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comerţul electronic, precum şi a Ordonanţei nr. 130/2000 privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă cu modificările ulterioare:

- dreptul de a cere Westflowers.ro sa actualizeze, sa rectifice,sa blocheze sau sa stearga acele date care nu sunt conforme dispozitiilor legii de mai sus;

-dreptul de incetare a prelucrarii, in mod gratuit, a datelor personale ale clientului;

-dreptul de a cere Westflowers.ro incetarea trimiterii de mesaje promotionale; Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna şi trimite prin e-mail de către persoana înscrisă în baza de date, la adresa contact@westflowers.ro.

Siteul Westflowers.ro nu poate fi facut responsabil pentru erorile survenite în urma neglijenţei utilizatorului privind securitatea şi confidenţialitatea contului şi a parolei sale, precum si pentru pierderea sau alterarea datelor personale stocate de westflowers.ro în scopul precizat in prezentul document. Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica conţinutul site-ului sau de a afecta performanţele serverului pe care rulează site-ul westflowers.ro vor fi considerate tentative de fraudare a siteului şi vor pune în mişcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care au iniţiat această acţiune.

4. Dreptul de returnare a produselor cumpărate

Clientul are dreptul să notifice în scris Westflowers.ro că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului conform Ordonanţei nr. 130/2000 completată de legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanţă şi poate returna produsul (produsele) în acelaşi termen de 10 zile. Aceasta prevedere se aplica pentru produsele neperisabile gen vaze, jucarii, cosuri. Florile sunt produse perisabile in consecinta nu se pot returna. Produsele neperisabile se returneaza doar in ambalajul original, continand toate partile si accesoriile initiale. Returnarea se face prin trimiterea produselor prin posta sau orice curier rapid, transportul urmand sa fie platit de catre client la momentul expedierii. Coletul trebuie sa contina aceasta notificare scrisa si semnata din partea clientului, prin care se cere denuntarea contractului si returnarea sumei platite care va fi inapoiata integral, fara pretentii la alte despagubiri, mai putin costul transportului de retur, precum si banca si contul iban al clientului pentru returnarea sumei. Firma va înapoia contravaloarea comenzii în cel mult 14 zile lucratoare de la data denunţării în scris a contractului, clientul specificand in notificarea scrisa banca si contul in care i se vor returna banii.

5. Anularea sau schimbarea unei comenzi

Comenzile se pot anula cu pana la 6 ore inainte de ora de livrare (ziua livrarii) doar prin telefon, rambursarea sumelor platite se va face intre 5 si 14 zile lucratoare, in functie de modalitatea de plata aleasa, mai putin comisioanele institutiilor bancare care vor fi retinute din suma achitata initial de catre client. Daca o comanda este data in lucru, aceasta nu mai poate fi modificata sau anulata. Se pot face modificari asupra buchetului/cosului/aranjamentuli floral intr-un termen de 3 ore inaintea livrarii florilor.

6. Promoţii, reduceri si concursuri

Westflowers.ro stabileşte regulamentele promoţiilor şi ale concursurilor pe care le organizează. Aceste regulamente sunt aduse la cunoştinţa eventualilor participanţi prin intermediul site-ului propriu, a paginii de Facebook sau abonatilor la newsletter. De aceste promoţii beneficiază doar comenzile care respectă întocmai regulile afişate pe site. De asemenea, promoţiile se aplică doar comenzilor care sunt înregistrate de către companie în perioada de timp specificată în regulament şi în care promoţia este validă şi numai în limita stocului disponibil. Nu garantăm disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promoţie şi o putem întrerupe sau anula în orice moment fără nici o notificare prealabilă.

7. Abonarea şi dezabonarea la newsletter

Mesajele trimise nu sunt nesolicitate şi oricând clientul se poate dezabona urmând instrucţiunile din josul fiecărui e-mail. Mesajele trimise respectă Legea comerţului electronic 365/2002 şi Hotărârea Guvernului nr. 1308/2002 referitor la comunicarea comercială aşa cum este ea stipulată de legislaţia românească şi internaţională. Utilizarea newsletterului se face în aceleaşi condiţii de limitare a răspunderii din punctul de vedere al conţinutului precum se autorizează şi folosirea site-ului, în condiţiile prevăzute de prezentul document. Westflowers.ro deţine toate drepturile asupra conţinutului newsletter-ului trimis către abonaţi în aceleaşi condiţii ca şi pentru informaţiile publicate pe site, în concordanţă cu prevederile acestui document. Abonaţii newsletter-ului westflowers.ro pot retrimite aceste comunicări comerciale şi altor persoane, pe răspunderea lor, şi în condiţiile în care nu au modificat nici structura, nici conţinutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonaţii newsletter-ului westflowers.ro mesajele comerciale se consideră că au fost informate în prealabil de către abonaţi despre prevederile prezentului articol. În acest context Westflowers.ro nu poate fi facută răspunzătoare sub nicio formă de acţiunile abonaţilor săi. Westflowers.ro îşi rezervă dreptul de a restricţiona accesul oricărui abonat la newsletter, daca exista orice motive să creadă că abonatul respectiv nu respectă prevederile prezentului document.

8. Politica cookies

Cookies sunt date pe care un site web le transfera pe hard-disk-ul unei persoane in scopul de a le stoca. Cookies sunt standard industrial si sunt folosite de cele mai multe site-uri, inclusiv de cele administrate de noi, usurand accesul permament al unui utilizator la un site. Aceasta tehnologie ne permite sa adaptam siteul la nevoile dvs. Daca nu doriti informatii colectate prin utilizarea de cookies, exista in multe browsere un procedeu simplu care va permite sa respingeti sau sa acceptati functiile Cookies. Dar va rugam sa retineti ca, cookies ar putea fi necesare pentru a va putea furniza anumite facilitati ale serviciilor noastre online.

Acest website foloseste cookie-uri proprii si de la terti pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Cookie-urile joaca un rol important in facilitarea accesului si livrarii multiplelor servicii de care utilizatorul se bucura pe internet, cum ar fi:

- Personalizarea anumitor setari precum limba in care este vizualizat un site, moneda in care se exprima anumite preturi sau tarife, pastrarea optiunilor pentru diverse produse (masuri, alte detalii) in cosul de cumparaturi (si memorarea acestor optiuni) – generandu-se astfel flexibilitatea “cosului de cumparaturi” (accesarea preferintelor vechi)

- Cookie-urile ofera detinatorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de catre utilizatori, astfel incat sa le poata face si mai eficiente si mai accesibile pentru utilizatori.

- Permit aplicatiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse intr-un anumit site pentru a crea o experienta de navigare mai valoroasa, mai utila si mai placuta;

- Imbunatatesc  eficienta publicitatii online.

Ce este un “cookie”?

Un “Internet Cookie” (termen cunoscut si ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” sau pur si simplu”cookie” ) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard diskul utilizatorului).

Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv. Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

- Cookieuri de sesiune – acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau inchide fereastra browserului ( ex: in momentul logarii/delogarii pe un cont de webmail sau pe retele de socializare).

-Cookieuri Persistente – Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (si in general depinde de durata de viata prestabilita pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de ‘third party cookies’ (cookieuri plasate de terti) – care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel incat sa fie livrata publicitate cat mai relevanta pentru utilizatori proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terti trebuie sa respecte de asemenea legea in vigoare si politicile de confidentialitate ale detinatorului site-ului.

Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site:

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

- Cookie-uri de performanta a site-ului

- Cookie-uri de analiza a vizitatorilor

- Cookie-uri pentru geotargetting

- Cookie-uri de inregistrare

- Cookie-uri pentru publicitate

- Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

9. Forta majora

Niciuna dintre părţi nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligaţiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este cauzată de un eveniment de forţă majoră. Forţa majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părţilor şi care nu poate fi evitat.

10. Politica de substituire a produselor

Imaginile produselor de pe site sunt cu titlu de prezentare. In cazul in care anumite accesorii ( vaze, jucarii de plus, cosuri, dulciuri) lipsesc din stoc, floraria Westflowers.ro isi rezerva dreptul de a le substitui, fara a anunta clientul in prealabil,cu un model similar ca si calitate si valoare. În aceste cazuri vom menţine stilul, culorile, mărimea, forma şi aspectul general pentru aranjamentul floral/cosul sau buchetul ales. In cazul in care un anumit tip de flori prezentate in imagini lipsesc din stoc, westflowers.ro isi rezerva dreptul de a substitui acel tip de flori cu alte flori identice ca si cantitate, culoare, forma si valoare, prezente in stoc, fara anuntarea in prealabil a clientului.  In acest caz vom mentine forma si aspectul buchetului/cosului/aranjamenului floral. Ne obligam sa facem tot posibilul ca livrarea sa se face in cele mai bune conditii si in timp util oferindu-va satisfactia deplina. In cazul in care doriti un buchet personalizat sau o alta culoare va rugam sa ne contactati telefonic. Va multumim pentru intelegere!

11Cesionare si subcontractare

Westflowers.ro poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte, prin florarii locale, pentru servicii ce tin de onorarea comenzii fara informarea cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia.

12. Dispozitii finale

Orice altă problemă cauzată de produsele şi serviciile prezentate pe westflowers.ro şi care nu este deja tratată de nici un articol din prezentul document, se va soluţiona pe cale amiabilă în termen de 30 de zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor de către utilizator(client). În cazul în care nu s-a reuşit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competenţa revine instanţelor de judecată din Romania sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele părţi. Fiind de acord cu aceşti “Termeni şi condiţii'' de utilizare a site-ului Westflowers.ro, clientul îşi asumă în totalitate consecinţele ce decurg din folosirea în aceste condiţii a site-ului.