Sfaturi de ingrijire flori

Pentru ca buchetele de flori sa reziste cat mai mult timp si pentru a va bucura de ele va rugam sa cititi cu atentie sfaturile de mai jos:

Puneti provizoriu florile, impreuna cu ambalajul lor, in apa. Vaza in care urmeaza sa le puneti trebuie sa fie curata, destul de adanca si larga, pentru ca florile sa poata respira in voie si sa absoarba cata apa au nevoie (recomandabil este ca apa sa fie la temperatura camerei, iar pentru florile de primavara apa trebuie sa fie mai rece). Pentru a preveni formarea bacteriilor, toata verdeata aflata sub nivelul apei trebuie indepartata. Se umple vaza cu apa pana la jumatate si se adauga, daca aveti la indemana, un pliculet cu hrana pentru flori( nu este obligatoriu insa hrana pentru flori este utila pentru o mai buna hidratare a tulpinilor si curata apa de bacterii). Folositi un cutit foarte ascutit(nu folositi in nici un caz foarfeca!), sub jet de apa sau intr-un vas separat plin de apa, taiati oblic circa 2 cm din tijele florilor. Tija nu trebuie niciodata rupta, nici macar cea lemnoasa. Indepartarea cojii de pe tija scurteaza viata florilor. Este indicat sa asezati vaza intr-o camera cu lumina naturala, ferita de bataia directa a soarelui, surse de caldura si ventilatie. Schimbati zilnic apa din vaza. Dupa 2-3 zile se repeta operatiunea de scurtare a tijelor cu 2 cm si se curata vaza de resturi de frunze deoarece favorizeaza aparitia bacteriilor.

Retineti- cu cat tija este mai scurta si are mai putine frunze, durata de viata a florilor este mai mare.

In cazul in care trandafirii s-au ofilit prea repede, acestia se cufunda complet intr-un vas cu apa si se lasa o ora sau mai mult, pana cand isi revin. Deobicei acest fapt se datoreaza unei bule de aer formata in tulpina, daca taietura oblica a acestora nu s-a facut sub jet de apa. Inainte de a-i repune in vaza scurtati din nou din tulpina.

In cazul aranjamentelor florale care contin burete la baza( cosuri cu flori, inimi din flori) este indicat sa udati cu apa rece buretele printre firele de flori o data la 3 zile.

Nu sunt produse în această categorie.